Ботев разгроми Целе с цели пет гола

Спорт

21-06-2014, 22:06

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Жълто-черните изиграха последната си контрола в Австрия

Ботев победи с 5:1 словенския Целе в последната си контролна среща от лагера в Австрия. Момчетата на Любослав Пенев отбелязаха 3 гола през първата част и 2 попадения след почивката. Автори на головете за "канарчетата" бяха Мариян Огнянов, Абел Анисе, Ромарио Кортзорг, Юнес Хамза и Иван Цветков.

Гостите вкараха почетното си попадение 9 минути преди края чрез Збичайник.

"Жълто-черните" започнаха в следния състав: на вратата Адам Стаховяк и пред него полевите футболисти Йордан Христов, Серджан Лукин, Радослав Терзиев, Веселин Минев, Абел Анисе, Томаш Иршак, Алесандру Куртеан, Мариян Огнянов, Ромарио Кортзорг, Иван Цветков

Първата добра възможност се откри пред Ромарио Кортзорг, който в 4-ата минута шутира към вратата на Целе от границата на наказателното поле, но прати топката покрай гредата.

В 7-ата минута "канарчетата" поведоха, след като Алесандру Куртеан центрира топката в наказателното поле на Целе, Иван Цветков я засече с глава и вратарят изби, но топката попадна в Мариян Огнянов, който с удар от близка дистанция вкара за 1:0.

След това попадение последваха равностойни минути, в които головите положения липсваха. В 25-ата минута Мариян Огнянов изведе с хубав пас Алесандру Куртеан, румънецът преодоля защитник в "бяло" и шутира, но вратарят на Целе се намеси отлично и спаси.

2 минути по-късно ботевистите удвоиха преднината си, след като Абел Анисе получи топката пред наказателното поле на Целе, залъга защитник и с изключително премерен удар прати топката в далечния ъгъл на вратата.

В 36-ата минута момчетата на Любослав Пенев организираха многоходова атака, при която Абел Анисе пробва опасно прострелно центриране, но Ромарио Кортзорг се размина на сантиметри от топката и тя излезе в аут.

В 41-ата минута Иван Цветков пробва центриране, топката се удари в защитник и отново се върна в капитана на "канарчетата", който я пусна успоредно на голлинията на вратата на Целе и Ромарио Кортзорг от няколко метра направи преднината на "жълто-черните" класическа.

Секунди преди края на първата част гол на Радослав Терзиев бе отменен заради нарушение в атака.

На почивката Любослав Пенев извърши две смени, като в игра се появиха Юнес Хамза и Луис Педро на местата на Ромарио Кортзорг и Мариян Огнянов. В 51-ата минута словенците изпълниха свободен удар отдясно и футболист в "бяло" засече топката с глава, но я прати високо над вратата.

В 56-ата минута Луис Педро получи топката по дясното крило, навлезе в наказателното поле и падна след съприкосновение с противников състезател, но главният съдия не отсъди дузпа.

Секунди по-късно, при нова атака на "жълто-черните", Луис Педро бе фаулиран в наказателното поле на Целе и този път съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Юнес Хамза, който реализира за 4:0.

В 62-ата минута пловдивчани сътвориха една от най-красивите си атаки. След многоходова комбинация с едно докосване и двойно подаване между Юнес Хамза и Луис Педро, холандецът остана очи в очи със стража на Целе, но шутира в него и пропусна.

В 69-ата минута "канарчетата" получиха втора дузпа, като този път тя бе отсъдена за нарушение срещу Алесандру Куртеан. Иван Цветков изпълни хладнокръвно дузпата и покачи на 5:0.

След това попадение Любослав Пенев извърши 11 смени и Ботев заигра в следния състав: Филип Димитров, Филип Филипов, Алесандру Бенга, Владимир Айтов, Лазар Марин, Серкан Юсеин, Божидар Васев, Цветелин Чунчуков, Георги Сърмов, Вандер Виейра, Феребори Доре.

В 72-ата минута словенците получиха право да изпълнят свободен удар от дъгата на наказателното поле, но топката мина над вратата. В 81-ата минута футболистите на Целе стигнаха до почетно попадение, след като Збичайник бе изведен зад защитата на "канарчетата", преодоля вратаря Димитров и на празна врата не сгреши.

Минута преди края на срещата Феребори Доре шутира към вратата на словенците, но слабо и вратарят спаси.

По този начин Ботев завърши лагера си в Австрия с 3 победи и 1 равенство. В предишните контроли "канарчетата" победиха с 4:2 Санкт Пьолтен и с 3:0 Адмира Вакер, а срещата със Слован Братислава завърши 0:0.