Не е отменено бедственото положение във Велико Търново

До един месец ще бъде ремонтиран проходът Хаинбоаз, информира кметът Даниел Панов

Бедственото положение в община Велико Търново все още не е отменено. Това съобщи кметът на града Даниел Панов, цитиран от "Фокус".

По думите му в момента се разчиства пътят към селата Габровци и Шодековци. В Килифарево и Дебелец, Асенова махала, оценяващите комисии вече описват щетите.

"В момента също се срещаме и със земеделски производители, чиито ниви са заляти, както и парниците със зеленчуци. До един месец ще бъде оправен Хаинбоаз, което е добра информация”, посочи Панов.

Той обясни, че в момента вече камиони изсипват камъни, за да укрепят пътя и да започнат ремонтните дейности през следващата седмица. Кметът заяви, че по всяка вероятност бедственото положение ще бъде отменено със заповед в понеделник, когато бъдат разчистени пътищата.

Междувременно в Добрич вече се работи по отводняване и разчистване на засегнатите региони. Няма данни за бедстващи хора, но в някои части на областта отново вали дъжд. Пловдивски пожарни екипи също се включиха в почистването.

Обстановката е нормализирана и във Варна. В момента доброволци и тежка техника разчистват дерето на ул. "Кирил и Методий" по "Моряшка", където се е образувал мини язовир.