БПЦ с апел към цяла България и към всички българи

Да не оставяме днешната работа за утре и всеки да изпълнява по съвест своите задължения

В деня, в който целият български народ е потънал в траур, Светата Православна църква призовава всички да се обединим в молитва за благото и преуспяването на нашия народ. Измолвайки Всеподателя Бог да низходи със своята велика милост и любов над нашата държава, над нашия народ, да окрили с молитвите си всички страдащи, всички бедстващи и да утеши тези, които са в скърби, да насърчи всички в молитва.

Църквата призовава всички политици в този ден да загърбят своите политически различия, а целокупният български народ да загърби своите класови, социални и етнически различия. Да бъдем единни, защото именно когато сме единни, сме по-силни.



Нека да не забравяме този надпис, който не само е поставен на Народното събрание: „Съединението прави силата!“, но и да вникнем в него и изпълним на дело. В тези дни на изпитания, които Господ Бог изпраща на българския народ, нека се поучим от допуснатите грешки!



Нека бъдем по-бдителни върху себе си, да не оставяме днешната работа за утре, всеки да изпълнява по съвест своите задължения, за да можем всички ние да живеем в нашата мила родина в мир, любов, разбирателство и благоденствие!