Цвета Караянчева: Държавата започна да се задъхва

БСП се е предала - в момента управлява ДПС и извлича ползите от това управление

След 25 години хаос в държавата ни е трудно да се каже как точно трябва да се управлява тя. Това заяви народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева в интервю по радио К2.

"С тези обвързаности, с тези монополни съглашателства обществото ни е много болно, но мога да кажа, че времето, в което управляваше ГЕРБ, имаше едно по-друга политика и визия за България. България е отворена към Европа. България е отворена към европейските фондове и към европейската солидарност, защото виждаме в момента как се случват нещата", посочи тя.

Според Караянчева в момента страната ни не може да се възползва от възможностите, които Европейският съюз предлага, защото "самото правителство като че ли не е ориентирано към Европа".

"Отделно в определени сектори също има много големи проблеми. Сектор енергетика, прословутия "Южен поток", с който имаме хиляди неизвестни. Държавата започва постепенно да се задъхва", констатира депутатът от ГЕРБ.

По думите й управляващите в момента унищожават работещите структури по места. Премахват се специалисти с над 20-годишна кариера, които нямат нищо общо с ГЕРБ, но са имали възможността да работят по време на правителството на партията.

"Сложиха се навсякъде партийни кадри. Кадри от висшите ешалони на БСП и ДПС, които нямат абсолютно никаква компетенция. (...) В крайна сметка се получи така, че на уволнени 10 души се назначават 12 или 15 човека, които нямат абсолютно никаква идея в какво влизат, в каква материя влизат. Важното е да си назначен на работа, за да могат да те използват на следващите избори, за да им носиш гласове, да получаваш държавна заплата, но да работиш партийно. Това е основната цел на това правителство", заяви с разочарование Караянчева.

Тя изтъкна, че в момента ДПС е партията, която управлява партията, а "БСП се е предала".

"Най-важните 8 комисии в парламента се управляват от ДПС. Изцяло областните управители, където имаме 28 областни управители, 12 са на ДПС, 16 са БСП. Това са едни такива съотношения, които са неизмерими с постигнатите резултати. БСП се е предала. Тя е мандатоносител и ще поеме отговорностите, които се полагат на един мандатоносител за провалено управление, а ДПС извлича абсолютно всички ползи от това управление", заяви още Цвета Караянчева.