Нов скандал в БСП! Кирил Добрев ще бърше пода с Татяна Буруджиева

Причината е, че червените депутати не стигнаха до съгласие относно подкрепата си към предложение на ДПС

Невиждан скандал с тежки грубости и обиди си нанесоха депутати от „Коалиция за България“ вчера на извънредно заседание на парламентарната група.


Червените депутати се бяха събрали, за да обсъдят дали да подкрепят назначението на нов министър на околната среда и водите, предложен от ДПС. Това обаче е станало повод за невиждан скандал, съобщава  bulgarski.pogled.


В един момент политоложката Татяна Буруджиева, която е близък политически съветник до лидера Сергей Станишев, избухнала неудържимо. Тя се обърнала към колегата си Кирил Добрев с думите: „Ти си същият цървул като баща си!“, което хвърлило в пълен потрес всички в залата.


Баща на Кирил Добрев е покойният Николай Добрев, който през 1997 г. върна мандата и отказа да стане министър-председател, като така предотврати ескалиране на напрежението заради протестите, които блокираха цялата държава тогава.


Когато Буруджиева изрекла обидата спрямо Добрев и покойния му баща, половината депутати напуснали залата в потрес от случилото се.


Добрев отвърнал на Татяна Буруджиева с думите да се успокои, понеже на следващите избори „Коалиция за България“ нямало да има гражданска квота. Припомняме, че тя не е член на БСП и бе номинирана на последните избори именно като гражданско лице, а не като политик.

На излизане от залата обаче покрусеният Добрев едвам се сдържал и само изсъскал: „Ще забърша пода с нея!“

Припомняме, че лидерът на партията Сергей Станишев е в Брюксел и не е присъствал на скандалното събиране.