Общината стартира кампания за набиране на средства за "Аспарухово"

Животът

20-06-2014, 12:12

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Екипите и доброволците имат нужда от гумени ботуши

Общината стартира кампания за набиране на средства за Аспарухово. Всеки, който има желание да помогне финансово на пострадалите хора и възстановяването на район "Аспарухово" от природното бедствие, може да направи това на сметка:
Община Варна, Централна кооперативна банка" АД - клон Варна, IBAN: BG49 CECB 9790 8462 1500 00, BIC: CECBBGSF, Код за вид плащане - от страната – 445100, от чужбина – 44 52 00

Като основание за плащане следва да се изписва: "За пострадалите от бедствието в кв. Аспарухово" или "Възстановяване на щетите от бедствието в Аспарухово".За повече информация – тел. 052 820 - 342

10 възрастни и деца ще бъдат настанени в СУПЦ "Анастасия Д-р Железкова". Това съобщи заместник-кметът Лидия Маринова. От социална кухня "Надежда, вяра и любов" осигуряват 50 порции топла храна и хляб, които ще бъдат занесени на жителите на ул. "Розова долина".

От Гранд хотел "Варна" и комплекс "Слънчев ден" заявяват готовност да настанят бедстващи хора.

Аварийни групи и десетки доброволци се включват в почистването на бедстващия район Аспарухово. Екипи на "Инжстрой" работят по ул. "Народни будители" и околните улици, от "Хидрострой" - по ул."Мара Тасева", "1 май", ул. "Моряшка"; от "Зебра" - по ул. "Горна студена", "Розова долина" и пресечките. Екипи от Камарата на строителите оказват помощ при разчистването на наносите по ул. "Кирил и Методий" - от бункера към дерето. Работници от "Девня трейд" почистват центъра на Аспарухово.

До 10 ч. повече от 30 доброволци се бяха самоорганизирали във Фейсбук и потърсиха община Варна за осигуряване на работа в бедстващия район. Автобуси на общинската фирма "Градски транспорт" извози хората от центъра до "Аспарухово". От ВСУ "Черноризец храбър" работят доброволно 20 души, 18 младежи от СУПЦ "Анастасия Д-р Железкова" и момчета от Националното сдружение на сираците също се включиха в помощ на пострадалите.

От "Кока Кола" осигуряват пакети със суха храна, които ще бъдат раздавани в пунктове в центъра, в кметството и на ул. "Розова долина". Храни, напитки, облекло и ботуши даряват от Метро. Частна детска градина и училище предлагат безплатно извозване на до 50 деца, изхранване и гледане. Повече информация може да бъде получена на тел. 0879 810 740.

Център "Майка и бебе" не е наводнен, осигурена е храна за пребиваващите. Поликлиниката е с наводнени мазета, достъпът до Онкоболницата е затруднен, но в здравното заведение има ток.

В районното кметство е сформиран кризисен център, където всеки може да потърси помощ или информация как да помогне. Множество хора съобщават за свои изчезнали близки. Екипите и доброволците в Аспарухово имат нужда от гумени ботуши, съобщиха от районната администрация.

Телефонът на оперативния дежурен в община Варна, който приема сигнали на граждани, е 052 820 – 112.