Да размишляват на “Позитано”

Честита да им е новата лява партия

По време на пресконференция в НДК днес, която продължава в момента, АБВ представи учредителна декларация и устав за регистрирането на партия. Предстои регистрация в съда след 28 юни – денят, в който ще се проведе учредително събрание на движението.

В пресконференцията участват Румен Петков, Емил Кало и Бойко Радев.

Петков бе категоричен, че евентуална бъдеща коалиция на АБВ с ДПС и "Атака" е невъзможна.

Бъдещата партия АБВ ще гарантира участието на гражданите в управлението и контрола върху властта. По думите на Румен Петков все още е рано да се коментира на какъв принцип ще бъде избрано ръководството и председател на партията.

“Най-разумно е предсрочните парламентаерни избори да се проведат след средата на октомври. Това ще бъде проява на здрав разум, за да могат хората да наблюдават реални политически сблъсъци и да се ориентират какво им предлагат различните партии, за да гласуват”, подчерта Петков.

“БСП провали КСНС. Ден след преговорите в парламента те показаха, че проявяват политическа арогантност и не спазват обещанията си”.

Сред основните цели на АБВ са коренна промяна на политическия модел чрез въвеждане на смесена избирателна система - мажоритарен избор за половината от народните представители, развитие на реална пряка демокрация (провеждане на референдуми по значими за нацията и държаватая въпроси), разширяване пълномощията на президентската институция, около 6-7 пъти намаляване на финансирането на политическите партии, реформа на съдебната система.