Цветан Василев: Пеевски стигна твърде далеч, изживява се като властелин

Василев опроверга твърденията, че е използвал държавни пари, за да финансира начинания на Пеевски


В интервю за bTV, специално от Виена, Цветан Василев определи като "мит" впечатлението, че действа в тандем с депутата Делян Пеевски.

Председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка отправи остри критики към Пеевски - "Господин Пеевски винаги е имал своя път в живота. В последната година той стигна прекалено далеч. Той е човек, който вече се изживява като властелин на България".

Василев опроверга твърденията, че е използвал държавни пари, за да финансира начинания на Пеевски чрез свързани лица и фирми.

"Чакайте сега. Свързани фирми и лица е едно правно понятие, което не означава, че тези фирми са безпредметни, че тези фирми не създават работни места... Аз казвам следното - подставени лица аз нямам и всеки проект е сам за себе си. Когато се финансира един проект, важни са целите, важна е ефективността на този проект", заяви банкерът в коментар на твърденията, че е използвал държавни пари, за да финансира начинания на Пеевски чрез свързани лица и фирми.", заяви банкерът.

Василев е категоричен, че е готов да съдейства на следствието и прокуратурата и вероятно в петък ще се прибере в България.

Ето и пълното интервю на Цветан Василев пред bTV.