Столичанин задържан след безразборна стрелба в Перник

Младежи хванати да чупят и вилнеят в града

Столичанин е задържан за стрелба с незаконно оръжие, след като вчера вечерта стрелял безразборно с ловната си пушка в Перник, информират от полицията.

Около 20:50 часа на 17 юни местните служби на реда получили сигнал, че в село Ковачевци се чуват безразборни изстрели с огнестрелно оръжие. Органите на реда задържали на място 59-годишният стрелец. Оказало се че той е с постоянен адрес в София.

Мъжът бил в собствения си имот и произвел изстрели във въздуха с незаконно притежавана ловна пушка. След извършен оглед и претърсване на имота му са намерени и иззети 6 патрона 12-и калибър и незаконно притежавана бойна карабина.

Стрелецът обяснил, че намерил патроните в съседен имот и решил да изпробва оръжието си. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Междувременно полицаи от Перник задържаха двама за унищожаване и повреждане.

Вчера, около 23:00 часа, на тел. 112 бил подаден сигнал за скандал и чупене на стъкла на ул. "Търговска". Автопатрулите на Първо РУП задържали двама младежи 23-годишен перничанин и 25-годишен жител на Трън.

Двамата счупили витринни стъкла на търговски обект за бързи закуски. Задържани са за срок до 24 часа. Мотивите за постъпката им са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.