КСНС не можа да очертае и да вземе решения по ключовите национални проблеми

КСНС беше натоварен с очакванията да бъде разрешена някаква задача от национално значение. Там обаче не се случи нищо конструктивно и неочаквано. Това коментира в сутрешния блок на БНТ Трендафил Величков от АБВ. Големият проблем е, че на Консултативния съвет не можаха да се вземат решения, да се начертае план по ключовите национални проблеми, нито такива бяха очертани, допълни той.

Величков определи посочените срокове за провеждане на предсрочни парламентарни избори като разумни и с възможност за провеждане на истинска предизборна кампания. Той подчерта, че оттук нататък политическият разговор трябва да е концентриран върху националните приоритети и инициативата и участието в този диалог трябва да е както на депутатите в българския парламент, така и на представителите ни в ЕП. Като основни теми Величков посочи въпроса за финансовата политика на България, енергийната политика, политиката по здравеопазването, образованието.

По въпроса за бъдещо политическо сътрудничество и управленски коалиции, Трендафил Величков обясни, че АБВ е в диалог и готова на диалог с всички политически формации по конструктивни теми за националните интереси. Формацията обаче няма как да влезе в тандем с „Атака” и ДПС, както и подобните на тях организации, допълни той.