Жена се подложи на брутални мъчения в името на животните (снимки + видео)

Материалът съдържа кадри с насилие и не се препоръвчва на хора със слаби сърца и бременни жени

Млада жена е била подложена на серия от мъчения, които са в знак на протест срещу тестовете с животни, съобщава artfido.com. Жаклин Трейд е била измъчвана пред очите на стотици клиенти на световно известен магазин, за да онагледи как хората се отнасят с животните, когато правят експерименти с тях. Целта е да се сложи край на практиката.

24-годишната Жаклин се е подложила на 10-часови експерименти. Обръснали й главата, сложили са й химикали в очите, които причиняват сърбеж и раздразнение, тъпкана е с храна, докато повърне. Всичко това е свързано с кампанията на Lush Cosmetics и The Humane Society. Сензационната проява се е случила именно в един от магазините на Lush’s Regent Street store. Това е бизнез-шопинг улица във Великобритания.

Жаклин е преживяла истински ужас. Била е прикована на пейка, като устата й е била насила отворена благодарение на две метални куки. През това време мъж с бяла престилка буквално я тъпчел с храна, докато тя не започва да се дави и да повръща.

В кожата на момичето са инжектирани химикали, които причиняват раздразнение и обриви. Намазана е с различни кремове по лицето. По същия начин се отнасят с животните, които са подлагани на козметични лабораторни тестове, като това не е от вчера.

 „Ироничното е, че ако тук имаше полицай и видеше всички тези неща, цялото управление щеше да дойде за нула време”, казва мениджърът на Lush Тамсин Омонд. „Някъде по света такива мъчения се случват на животни постоянно. Разликата е, че обикновено е всички е скрито. Ние трябва да напомним на хората, че това продължава да се случва”.