Меле в центъра на Стара Загора! Цигани пребиха две момчета!

Старозагорци на спонтанен мирен протест пред полицията

Две момчета са били пребити тази снощи на кръстовището на булевардите "Отец Паисий" и "Ген. Столетов". Извършителите са цигани. Единият от пострадалите е настанен в Травматология и е с пукнатина на подбедрицата. Другият е на 27 години, за кратко е загубил съзнание и е със съмнение за комоцио. Предстои да бъде консултиран от неврохирург. Няма опасност за живота и на двамата старозагорци.

Побоят е станал след кратка гонка по улиците, тъй като момчетата отправили забележка към ромите за неправилно шофиране, пише Дарик. Момчетата са се намирали в автомобил на съответното кръстовище и внезапно са били нападнати от лица от ромски произход. Нападателите са изкарали насилствено момчетата от колата им и са ги били с щанги.
Нападателите са били четирима, по разказ на едно от пострадалите момчета. Самите потърпевши са младежи на около 24-25 годишна възраст.

Впоследствие станаха ясни и още подробности - престъпните лица са си наели адвокат и настояват да бъдат освободени от ареста. Спонтанно около 20-ина старозагорски граждани са организирали протест пред сградата на Второ РУП. Съпричастните старозагорци са настоявали задържаните цигани да бъдат оставени в районното управление за 24 часа. Нанеслите побоя имат и други криминални прояви, най-често кражби.

Разбраха се и още подробности около инцидента, пише starozagorci.com. Циганите са се движели с автомобил по същата улица, по която са пътували и нападнатите старозагорски младежи. Ромският автомобил се е движил в средата на платното, при което младежът, управлявал другата кола, намираща се зад тях по платното, е подал сигнал с клаксона, за да се отместят. Ромите не са се отместили, при което автомобилът на пострадалите в последствие момчета е предприел изпреварване и малко по-късно е спрял да изчака червен светофар на кръстовището на бул. Генерал Столетов и бул. Св. Отец Паисий. Там циганите са застигнали превозното средство на двете старозагорски момчета, слезли са от колата си и са им нанесли побоя.