Херкулесовци шашкат Пловдив с мускули, сила и...добри сърца (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

17-06-2014, 14:54

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-силните мъже пристигат в Пловдив

Международният Стронгмен турнир е в неделя, 18 часа, на площад "Централен"

Титанични сблъсъци в центъра на Пловдив, шампиони от три държави (Украйна, Унгария и Млодова) и най-силните силни мъже на България пристигат за невероятното зрелище в неделя, когато започва Международният Стронгмен турнир MUSKULI.COM.

Градът ни посреща херкулесовците за втора поредна година, като този път са включени редица нови и доста тежички предизвикателства. Така например пловдивчани ще могат да видят какво означава "Кръгът на Конан". В това състезание мъжагите ще повдигат носеща ос, напомняща стрелките на часовник, на която ще е закачена ужасяващата тежест от 350 килограма. Силните мъже ще трява да въртят тази стрелка в кръг, а целта е да бъдат направени колкото се може повече завъртания около оста.

И още – очаква ги метална тръба, която да обръщат на раменете и да изтласкват над главите си. Тя ще е с тегло повече от 140 килограма. Мъртвата тяга с автомобилите тази година пък ще изисква не максимален брой повдигания, а и задържане за максимално време.

Зрелището започва в 18 часа на площад "Централен", входът е свободен.

Проявята има и своята добра кауза. В рамките на турнира ще бъдат събирани средства за възстановяването на таекуондиста Асен Асенов. 40-годишният пловдивчанин пострада изключително сериозно на пътя – той бе блъснат на пешеходна пътека през октомври 2010 година, след което изпадна в кома за 2 месеца. В момента е със 100% инвалидност, тъй като има счупвания на гръбначния стълб. За възстановяването му е нужна дълга и скъпа терапия, която не е по неговите сили. Каси в помощ на Асен ще има по време на турнира. За всеки, който иска да дари пари по банков път, сметката е:

Райфайзен Банк BG11RZBB91551067170982.