Кметът Николов: Ще има наказани за инцидента с асансьора в поликлиниката

Виновни и наказани за инцидента с асансьора в МЦ-ІІ в к-кс "Славейков" ще има, каза днес пред медии кметът Димитър Николов. Той обаче е категоричен, че докато не бъде извършена цялостна проверка и резултатите от нея не станат ясни, това няма да се случи.

"Виновни и наказани ще има, но обикновено те се жалват в съда и накрая кметът излиза виновен. Затова трябва да станат ясни резултатите от проверката, за да се види чия е вината", заяви Николов. Той посочи, че е спазена процедурата по изграждане на асансьора: проведен е конкурс, след построяването му е минала приемателна комисия. "За мен е необяснимо случилото се", добави той. Днес е разговарял с ЕВН, от където е потвърдено, че час и половина преди инцидента е имало спиране на тока. Иска се в писмен вид от дружеството кога точно е било това, за да може да се установи дали спирането на тока има отношение към аварията. Освен това кметът иска от дежурните в общината справка две години назад за това дали са получавани сигнали за неизправност на този асансьор.
Николов припомни, че асансьорът е бил за хора с увреждания и майките с колички са били съветвани да ги оставят на първия етаж и да се качват с децата на ръце. "Хубаво е това, че жената излезе от кома и лекарите дават надежда за оздравяването й", каза още Николов. Той е категоричен, че ще се вземат мерки, за да не се случват подобни инциденти, чийто край може да е фатален.
BurgasNews