Инициатива помага на незрящи да карат колело в Ню Йорк

Много незрящи хора биха искали да карат велосипед, но са лишени от възможността да го правят самостоятелно

В Ню Йорк на помощ се притичват доброволци от организацията "В тандем",  предаде ИТАР-ТАСС като цитира американски медии.
Названието на организацията говори само за себе си. Велосипедът тандем е с две седалки, две двойки педали и едно кормило. Отпред сяда "капитанът", който държи кормилото и
управлява велосипеда. Задната седалка в случая е предназначена за човека със слабо зрение или незрящия. Той върти втората двойка педали и усилва скоростта на велосипеда.
Сред задачите на "капитана" е също да опише всичко интересно, което двамата пътешественици срещат по пътя си.

"Всяка събота в Сентръл парк организираме разходки с велосипеди за хора със слабо зрение", разказа Айша Макгауън от организацията. Работата в организацията е на доброволни начала -"капитан" може да стане всеки желаещ. По думите на Макгауън, тези разходки с велосипеди се ползват с голяма популярност и в близко бъдеще "В тандем" планира да организира също нощни "екскурзии".
"Това е прекрасна идея. Сега имам възможност не само да карам велосипед, но и същевременно да разговарям с интересни хора", увери незрящ мъж. Той отбеляза, че се старае да не пропусне нито една разходка с велосипед в Сентръл парк.