Скандално: МИЕ се управлява от депутата Добрев, а не от министъра

Повечето от министрите са кукли на конци

В Министерството на икономиката и енергетиката на всяко 25-о число в едно курортно селище край Стара Загора, в един хотел на бивша министърка от тройната коалиция, се носят чувалите от Мариците с парите, комисионните. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Яне Янев, лидер на „Ред, законност и справедливост". Той обаче заяви, че документите за това са унищожени.

По думите на Яне Янев МИЕ се управлява повече от депутата Добрев, отколкото от самия министър. Добрев разпорежда обществени поръчки, разрешителни, лицензи, режими и т.н., посочи той.

Част от министерствата не са управлявани от преките миниситри, а от други, които задкулисно са дирижирали процеса. И сега искат да заличат следите, допълни Яне Янев. Повечето от министрите са кукли на конци, обобщи той.

Според бившия депутат държавата е на прага на финансов банкрут и тази информация се прикрива.

Яне Янев подозира дори, че от правителството си е позволило да пипа и валутния резерв и настоя и това да бъде проверено.
Следващата изпълнителна власт има отговорната задача да не се оправдава като предишни години, а да назначи свестни хора, които да се доберат до информацията, заяви Яне Янев.