Свалят Станишев до петък?

Червени босове заседават тайно

11 стари кримки от БСП са провели днес тайно заседание в софийски хотел за изработване на тактика за незабавното сваляне на Сергей Станишев от власт и излъчване на ново лице, което да стабилизира партията и да й даде нов хоризонт, съобщава faktor.bg. Целта е до петък Станишев да бъде принуден да се оттегли. Зад заверата стоят среди от бившото генералско движение, което е тясно свързано с преформатираните остатъци от бившата ДС и тайните служби, но планът е бил подкрепен и от бивши членове на ЦК на БКП, твърдят източници от „Позитано”.

Чашата в червените редици преляла след публичното изявление в четвъртък на Станишев в парламента и клетвите му за вярност и любов към Моника. На „Позитано” твърдят, че Сергей е съвсем изтрещял и отново демонстрира комплекса си към силната жена, която трябва да води живота му.

Част от схемата за отстраняването на лидера на БСП е и излизането на бившия шеф на Шести отдел в Шесто Управление на ДС Димитър Иванов с ясна публична позиция за вредата от Станишев. Знаково издателят на левия вестник „Земя” обяви, че Станишев е много вреден и по най-бързия начин трябва да се отстрани от партията. Самият Сергей бил наясно с капана, в който е попаднал.

Като част от новата му стратегия бе вчерашното задочно признание, че в името на държавата е готов да си подаде ръка и с Бойко Борисов, за да работят заедно. Червени активисти питат, ако днес протяга ръка в името на държавата, за кого е работил до вчера, след като отказваше всякакъв контакт и надменно клеймеше врага си. Идеята на червените босове е Станишев да бъде отстранен и от важните консултации при президента и формирането на стратегията за предсрочни избори.

В централата на БСП вече не тайна, че в късния следобед в петък лидерът им се е регистрирал като евродепутат и това вероятно е показателен знак, какви са политическите му намерения зад гърба на партията. В централата чакат тепърва и трусове от прецакания Петър Корумбашев, който инвестирал много пари за място в парламента в Страсбург, но останал излъган от некоректния Станишев, който се кълнеше, че няма да става депутат.