Цачева: БСП се тресе от скандали, напълно е изгубила самообладание

"Станишев не е на колене, а направо по очи", коментира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ

БСП се тресе от скандали и напълно е изгубила самообладание. Такава оценка на следизборното състояние на левицата даде по Нова ТВ Цецка Цачева, председател на 41-вото Народно събрание и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ в 42-рото.

А за да опише социалистическия лидер, тя използва още по-точна метафора: "Станишев не е на колене, а направо по очи". По думите на Цачева той е поставил България в шах.

"Ясно е в какво състояние това управление ще остави държавата и трудността е за всеки, който се нагърби с последващо управление, да я изведе от това състояние", коментира тя, давайки за пример избора на членове на Сметната палата, който определи като "груба манипулация в последния момент".

"Ние сме си взели поуките, че не може тогава, когато влизаш във властта, да почиваш само на реваншизъм. Но онова, което е сътворено, хората трябва да го знаят. Българските граждани трябва да имат яснота какво и как се е случвало", заяви народният представител от ГЕРБ.

Според нея Станишев умишлено протака подаването на оставката на кабинета, за да отклони по всякакъв начин общественото внимание от себе си. По думите на Цачева самият той е наясно, че без подадена оставка, няма как да се проведат избори в края на юли. "Този, който трябва да направи първата крачка, за да стигнем до предсрочните избори, не я прави", отбеляза тя.

Цецка Цачева коментира, че в момента между двете големи партии, които поддържаха кабинета "Орешарски", тече надлъгване. Целта е всеки да излезе с по-малко негативи от това, което те сътвориха за година управление".