Ген. Атанасов: Порциите между Пеевски и Василев ги разпределя Доган

Цялата съдебна система се управлява от корпорацията ДПС, смята бившият шеф на НСС

Човекът, който разпределя порциите между Делян Пеевски и Цветан Василев, е Ахмед Доган. Той е фактическият собственик на Корпоративна търговска банка и той стои зад скандала между двамата олигарси.

Тази теза застъпи по Нова ТВ бившият шеф на Националната следствена служба ген. Атанас Атанасов.

Ето каква е схемата по неговите думи: "Доган смята, че банката е негова, а Цветан Василев смята, че той я управлява. Има раздор между Доган, който управлява държавата, и човека, който управлява по документи финансовата институция и фирмите й. Отдавна е известно, че КТБ е банката на ДПС. Тя е основният обръч на корпорацията. Сега твърдят, че Делян Пеевски не си обслужвал кредитите, не знам той да има кредити, не би трябвало, но това значи, че са кредити на ДПС, на фирмите им. Скандалът гръмна в деня, когато Цветан Василев придоби друга банка, и това вероятно е ядосало господарите му. Задействана е от сараите и прокуратурата, която тръгна да обслужва интересите на Доган”.

Самата прокуратура според генерала е дебалансирана и действа „доста скандално”. Всеки един прокурор може да арестува министър и да създаде криза в държавата. Освен това съществува странна симбиоза между специалните служби в МВР и прокуратурата. Всички те са подчинени „на корпорацията ДПС. Тя управлява държавата”, посочи Атанас Атанасов.

Цялото обвинение за подготвяното убийство на Пеевски е просто един балон с негодни доказателства – точно това казва съдът на обвинението, като се произнася, че няма достатъчно доказателства по делото.

"Твърди се още, че предотвратено от намесата на МВР, но било планирано за май, а ги хващат сега. Ясно е, че всичко е нагласено и съшито с бели конци. Това е активно мероприятие, за да отклони вниманието на обществото”.

Бившият шеф на НСС заяви, че не изключва всичко това да е с цел преразпределяне на порциите за газопровода „Южен поток”, където основните играчи отново са обръчи на ДПС. Съответно, КТБ е участвала в преговорите, но е останала неудовлетворена от тях, изказа хипотеза Атанасов.

Ясно е, че съдебната ни система има нужда от радикална промяна - това показва поредният скандал на МВР и прокуратурата. Но за да се случи това, ДПС трябва да бъде отстранена от властта за много дълго време.