ПловдивУтре: 16 юни

Какво, къде, кога в понеделник в Пловдив

ВРЕМЕТО

Облаци и дъжд през новата седмица в Пловдив. Минималната температура в следващите дни ще бъде между 11 и 13 градуса, максималната между 26 и 29 градуса.

КАКВО, КЪДЕ, КОГА

В 10 часа пред Водната палата кметът на Пловдив Иван Тотев ще даде старт на проекта за кръгово кръстовище на бул. „Цар Борис III Обединител“ и бул. „Марица“ – юг.

Час по-късно в заседателната зала на Община Пловдив ще има пресконференция за предстоящото издание на Фестивала „Пловдив чете“ с участието на заместник-кмета Стефан Стоянов, собственикът на издателство „Летера“ Надя Фурнаджиева и пловдивски издатели. Писателят Димитър Атанас ще представи Общинската Програма за финансиране на пловдивски автори и важни за Пловдив издания за 2014 година. Ще присъства и председателят на Дружеството на пловдивските писатели Начо Христосков.

В 11 часа в Пресклуба на БТА в Пловдив, пл. „Централен” 1, ще се състои пресконференция на Регионалния съвет на Реформаторски блок.

Първи резултати на софтуерни разработки по два проекта на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, финансирани от Европейския социален фонд, ще бъдат представени в рамките на информационен семинар утре, 16 юни.

Данните ще предоставят ръководителите на двата проекта. Ректорът на висшето училище проф. д-р Запрян Козлуджов е ръководител на проекта „Стандартизиране и интегриране на разнотипни информационни и управленски университетски системи (СИРИУС)“, а зам.-ректорът проф. дмн Георги Тотков е начело на проекта „Пловдивски електронен университет: национален еталон за провеждане на качествено е-обучение (ПеУ)“.

Информационният семинар ще се проведе в зала „КОМПАС“ на Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“, с начален час 12:00 ч.

Утре проектът Cinema започва да покорява откритите сцени. През лятото концертите от новата програма на Мира Кацарова, посветена на филмовата музика, ще зарадват публиката в Пловдив, Варна, Созопол, Лозенец и София.

В понеделник Cinema ще гостува на откритата сцена на Драматичния театър в Пловдив, където Мира, в компанията на Мирослав Турийски, Веселин Веселинов-Еко и Христо Йоцов, ще представи проекта. След това тя и нейните прекрасни музиканти ще продължат да споделят с почитателите красивите теми от любими филми през юли и август.

Музиката от „Криле на желанието“, „Един мъж и една жена“, „Пина“, „Ново кино Парадизо“, „Говори с нея“, „Черният Орфей“, „Бразилия“, „Buena Vista SocialClub“ ще озвучи лятото по необикновен начин.

И още:

Продължава пръскането срещу комари. При благоприятни метеорологични условия, екипите на ОП „Дезинфекционна станция” ще започнат с нощна обработка на райони „Централен“ и „Северен“. Във вторник /17-ти юни/ ще се обработват териториите на райони „Тракия“ и „Източен“, а райони  „Южен“ и „Западен“ ще бъдат обходени в сряда /18-ти юни/ вечерта.