Проститутки и свещеници играха футбол в Бразилия

Мачът е бил в подкрепа на правата на труженичките

Бразилски проститутки и членове на американска християнска евангелистка асоциация играха футбол срещу отбор на местния университет в Бело Оризонте - един от градовете, където се провежда Мондиал 2014, съобщи АФП. Мачът се е играл на една от централните улици на града и е бил в подкрепа на правата на работещите в сферата на сексуалните услуги.

Отборът с проститутките се е нарекъл "Голият футболен клуб". На мача обаче жриците на любовта са били облечени в екипи с цветовете на бразилските национали.

Проститутките в Бразилия отдавна се оплакват от дискриминация и призовават правителството да се отнася към професията им като към всяка друга. Те настояват например за пенсионна програма.

Междувременно, полицията разследва предполагаемо изнасилване или опит за изнасилване на жена от САЩ по време на световното първенство в Бразилия. От полицията в Куяба съобщават, че в петък вечерта американка е подала оплакване, че е била нападната след мача между Австралия и Чили.

Властите в Бразилия съобщиха, че жената е била прегледана в местна болница в присъствието на представители на посолството на САЩ, което за момента отказва да даде повече подробности относно инцидента и разследването.