2-годишно дете ранено при катастрофа, шофьорът-пиян

Животът

15-06-2014, 12:58

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Бум на инциденти с почерпени зад волана

Трима пияни шофьори участваха в пътно – транспортни произшествия през изминалото денонощие.

Вчера около 4.00 часа на кръговото движение между булевардите „Освобождение” и „Санкт Петербург” лек автомобил „Мерцедес”, при движение с несъобразена скорост губи контрол и се удря в електрически стълб. 29-годишният шофьор от Пловдив бил седнал зад волана с 1.46 промила. Пострадал е 26 – годишния пътник в колата, който бил откаран в болница без опасност за живота.

Около 18.00 часа е бил получен друг сигнал за произшествие на бул. „Санкт Петербург”. Лек автомобил „Нисан”, управляван от  35-годишен при движение с несъобразена скорост и мократа пътна настилка допуска ПТП. Пострадало е дете на 2 години и 7 месеца, което се е возило в колата. То е било откарано в болница, без опасност за живота и е оставено за наблюдение. Направения алкохолен тест на шофьора показал 1.81 промила алкохол.

Около половин час по-късно дежурните на Сектор „Пътна полиция” Пловдив получили сигнал за верижна катастрофа на бул. „Цар Борис III Обединител”. Лек автомобил „Опел”, управляван от В.А. /25 год./ от Пловдив, поради неспазване на дистанция удря отзад движещия се пред него „Опел”. Вследствие на ударя втория автомобил удря спрелия пред автомобил „Рено”. Леко пострадал е пътника във втория автомобил, който след преглед на място е освободен за домашно лечение. Алкохолната проба на В.А. е отчела 1.97 промила алкохол в издишания въздух, пробите на другите двама шофьори са отрицателни.

Срещу нарушителите на закона е приложено 24 – часово задържане и са образувани бързи полицейски производства.