Сенатор Менендес призова за допълнителни санкции срещу Русия

Сенаторът отправи призив към Обама да използва правомощията си и да въведе санкции срещу редица сектори на руската икономика

Шефът на комисията по външна политика към американския сенат - Робърт Менендес, призова президента Барак Обама да разгледа възможността за допълнителни санкции срещу Русия, предадоха информационните агенции.

Според Менендес, трябва да бъдат наложени санкции срещу редица сектори на руската икономика заради враждебните действия на Русия по отношение на Украйна, насочени към нейното дестабилизиране.

Сенаторът посочва, че руските власти продължават да „подбуждат, подкрепят и създават въоръжени групи на територията на Украйна, които атакуван силите за сигурност на Украйна".

Същевременно Менендес напомня и данните за навлизане на руски танкове в Украйна, като подчертава, че това означава значителна ескалация на конфликта и „не може да бъде пренебрегнато от международната общност".

Той отправи настоятелен призив към президентската администрация да използва правомощията си и да въведе санкции срещу редица сектори на руската икономика сред които финансовият, енергийният, минният и металодобивният, инженерният и отбранителният.