В интернет се появи първото видео, заснето от бяла мечка

Животът

14-06-2014, 10:46

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Йети не бил човек, а бяла мечка?

Представители на американска геоложка и изследователска група са провели необичайно изследване върху живота на полярните мечки, обитаващи района около морето на Бофорт в Северния ледовит океан. За целта поставили нашийник с видеокамера на врата една мечка. Откъс от заснетия материал е публикуван в интернет, пише nakratko.bg.

По думите на изследователите, целта им била да изяснят как влияят промените в климата на живота на тези хищници. Камерата е закрепена на врата на млада женска мечка.

На представените в мрежата кадри се вижда как самката си взаимодейства с членовете на общността, в която живее; как плава в ледените води и лови плячката си.

Това е първото видео, заснето от бяла мечка, но кафявите й събратя вече са правили подобни "експерименти". През април френски учени публикуваха в интернет няколко клипа, заснети от кафява мечка в словенски защитен природен парк. Камерата при този експеримент е включвана за пет минути на всеки час и е следена чрез GPS, така че всеки желаещ да може да погледне живота от гледната точка на мечката.