Поредно холандско дарение за АГ-то

Животът

13-06-2014, 16:35

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

С тези и други дарения отделението за рискови новородени стана най-доброто в цяла Североизточна България

Холандската фондация SMHO AD MEERSEN направи поредното си дарение за АГ болница - инвентар, апаратура и консумативи. Сред тях са легло за раждане, болнични матраци, маси и столове, операционни лампи, мобилен рентген, термолегло, медицински колички, бебешки везни, електрокардиограф, монитор за възрастни, пулсоксиметър за новородени, портативен дефибрилатор, неонатален респираторен апарат и други.

Фондацията от години спонсорира варненското здравно заведение, като за периода 2007 – 2013 година са направили дарения за 214 307 лева. Управителят д-р Минков подчерта, че най-много апаратура и инвентар са били предназначени за отделението за недоносени бебета.

С тези и други дарения отделението за рискови новородени стана най-доброто в цяла Североизточна България и се грижи за най-тежките случаи в региона. Друга ценна апаратура е колпоскопът за онкогинекологията, инструментариум за лапароскопии /безкръвни операции/, мултифункционален електронож коагулатор за операционните, инфузомат за автоматично дозирано вливане на медикаменти и други.Даренията са особено ценни за здравното заведение в трудните за здравеопазването у нас години. Доставките са съобразени с нуждите на болницата, защото се правят по заявка за най-необходимото, каза още д-р Минков. Той благодари от името на ръководството и работещите в АГ болница на холандските дарители, като изказа надеждите плодотворното сътрудничество да продължава и занапред.