Костадин от Кючука се самоубил след запой и игра с пистолет

Разследващите категорично отричат версията за убийство

29-годишният Костадин Игнатов от Кючука не е убит. Младият мъж се е застрелял неволно с незаконен боен пистолет, гласи неофициалната версия за случилото се в сряда срещу четвъртък през нощта. Костадин работел като шофьор в частна фирма, а съпругата му Мира била студентка последен курс. Двамата имали момиченце на около годинка и живеели под наем на втория етаж на ул. „Константин Нунков” 10.

В сряда вечерта Мира и бебето били на гости на свои близки, а Костадин се събрал в квартирата със свой познат и неговата приятелка. Цяла вечер тримата пиели алкохол и си играели с незаконния пистолет. Още от 21 часа от апартамента им се чували веселяшки викове и крясъци, а музиката била увеличена до дупка. На няколко пъти от терасата на апартамента им проехтели гърмежи и точно тогава комшиите им си помислили, че някой хвърля бомбички в квартала. Костадин продължил да се занимава с пистолета и когато гостите му си тръгнали. Именно тогава вероятно младият мъж се е прострелял, като все още не е изяснено дали изстрелът е неволен, или подпийналият Костадин е бил твърдо решен да посегне на живота си. Спряганата версия за убийство вече се отрича категорично от разследващите.

В районната прокуратура в Пловдив е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършено престъпление по чл. 127, ал. 1 от НК за склоняване към самоубийство. Разследването по делото е в начална фаза и се извършват всички необходими и неотложни действия за изясняване на обстоятелствата, при които е настъпила смъртта на Костадин Игнатов, съобщиха официално от прокуратурата.