Вместо за оставка, Йовчев се готви за служебен премиер?

Комисията по вътрешен ред и сигурност на НС преодоля ветото на президента върху закона за МВР

11 от депутатите в комисията гласува за отхвърляне на ветото, а 8 бяха против.

Министър Цветлин Йовчев бе категоричен, че е много доволен и изтъкна, че е важно в този момент този кабинет да остане, за да стабилизира и системата на МВР.

Йовчев нарече спекулации предположенията, че го спрягат за бъдещ служебен премиер и обясни, че ще работи до последния ден за правителството на Орешарски.

Bulgaria.utre.bg припомня, че тази седмица ГЕРБ призова ръководството на МВР да подаде оставка, колкото може по-скоро, за да спре тази реформа, която не се желае от служителите. По думите на депутата от ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов повече от няколко месеца законопроектът за МВР е стоя на трупчета.

На пух и прах беше разбита тезата, че това е най-социалният закон. Пенсионирани бяха десетки, а може би и стотици служители, дори ненавършили 50 години”, възмутен бе Ципов.

„Бе променена структурата на закона, за да бъдат осъществени неща, които предупреждавахме, че не трябва да се случват по никакъв начин. В закона няма структурни звена. Какво ще се случи с дирекция „Български документи за самоличност”, с дирекцията „112”? Не получихме отговор. Бе унищожено конкурсното начало”, посочи още той.

От ГЕРБ призоваха управляващото мнозинство да приеме наложеното вето от президента, за да не се стига до влизането в сила на този закон, но днес Комисията по вътрешен ред и сигурност на НС преодоля ветото на президента върху закона за МВР.