Удивително! Химикалка използва 16млн. цвята

Ако си спомняте химикалките в четири цвята от 80-те години, вероятно сега ще бъдете впечатлени

Нова американска компания предлага високотехнологична химикалка, която е способна да възпроизведе 16 млн. цвята – при това точно по вашето желание, пише vesti.bg. 

Как да си изберете цвят? Просто насочете задната част на новото устройство към изображение или предмет в цвят, който искате – там, където обикновено е бутонът за включване на нормалните ѝ събратя, химикалката  „Скрибъл“ има 16-битов RGB сензор. Така тя може да се използва досущ като инструмента pick color в програмите за обработка на снимки. 

Освен за професионални дизайнери, художници или просто любители на новите технологични играчки, „Скрибъл“ има всички шансове да се превърне и в любимец на децата. Модерната джаджа има ARM 9 процесор и памет от 1 GB. Според създателите ѝ без проблем това ще стигне да запаметите около 100 хил. цветови комбинации. Точният цвят пък се постига чрез смесването на мастило от няколко миниатюрни мастилници, които могат да се презареждат. 

„Скрибъл“ разполага и с възможности за безжично свързване – така че да изпращате данни към приложението за смартфони и таблети, които върви към нея, например.  Устройството, което все още не е на пазара, но се очаква скоро да бъде, ще се предлага в две версии – химикалка с мастило (за 150 долара) и стилус за електронни устройства, който ще е на цена от 80 долара.