Една година #ДАНСwithme, една година предсмъртни гърчове

"Протестна мрежа" продължава борбата с кръговете на Василев и Пеевски в прокуратурата

Правителството подписа своята присъда преди една година - оттогава и отлага своята оставка и "се гърчи в предсмъртни гърчове". Това заяви по Нова ТВ Теодор Михайлов от "Протестна мрежа".

"Оставката на правителството се отлага от една година насам. Ние я чакаме с голямо нетърпение. На 14 юни има енергия за протест, ще има много хора и ще отбележим една година от големия протест. Това правителство се гърчи в предсмъртни гърчове”, сподели той.

Очаква се след една година недоволство хиляди хора отново да излязат пред парламента на поредния #ДАНС with me.

Междувременно "Протестна мрежа" продължава борбата с олигархичните кръгове около банкера Цветан Василев и скандално назнавания на различни високи постове Делян Пеевски. След сигнал на движението вчера в прокуратурата са били привикани представители на ръководството на Корпоративна търговска банка, припомниха Асен Генов и Теодор Михайлов. Те твърдят, че има организирана група, с престъпни намерения между Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков.

"Събрали сме достатъчно факти да направим обосновано предположение, че между тези трима души има някаква свързаност. Това, което прави в момента Николай Бареков, е недопустимо – той се опитва да сплашва наши активисти, като използва прокуратурата”, обясни Генов.

Той допълни, че трябва да бъде разследвано финансирането на партия „България без цензура”, цялата предизборна кампания и прането на дарения.

В сигнала има данни за имотните състояния на тримата, ползване на активи в офшорни зони, съмнения за спрени разследвания и търговия с влияние и други. „След като е имало информация за всички тези нарушения, защо Сергей Станишев и Корнелия Нинова назначават Пеевски за шеф на ДАНС?”, попита Асен Генов.

Според него е притеснително, че в медиите излиза информация, че се подхожда преференциално към един от тримата. „А те са свързани. Очакваме от прокуратурата да се заеме и с Бареков и Пеевски”, допълни той.

Попитан какво знае за войната между Делян Пеевски и Цветан Василев, Теодор Михайлов отговори, че знае това, което се пише по медиите, няма вътрешна информация. „Тази война клати държавата. Аз съм на мнение, че правителството в момента пада в резултат от тази война”, заяви Михайлов.

"Протестите осветиха тези взаимоотношение. Става дума като че ли за ревност между БСП и ДПС и икономическите кръгове зад тях”, допълни Генов.

Според тях тази една година на протести не е била изгубена, тъй като са осветили много неща, които дълго време са крити и никои не ги е виждал.

"Нямам проблем с това кой управлява, а с това как се управлява. Работата на политиците е да създават законови рамки, а не на банкерите да го правят”, каза Михаилов.

"Не се притеснявам от това, ако властта се управлява неприемливо, да има отново и отново избори, докато нещата не се стабилизират и политиците не се научат”, добави от своя страна Асен Генов.