Когато Цветан Василев и Делян Пеевски са добре, БСП и ДПС също са добре

Кадиев: Малко хора знаят защо ДПС и БСП свалиха подкрепата си от правителството

Цветан Василев и Делян Пеевски управляват политиката у нас. Това заяви в студиото на Нова ТВ депутатът в оставка от КБ Георги Кадиев, известен като най-острия критик сред свои на червената партия.

Той разкри, че именно зависимостта от тези две фигури и кръговете около тях са накарали БСП да се разграничи от правителството.

"Малко хора знаят защо ДПС и БСП свалиха подкрепата си от правителството. Когато Цветан Василев и Делян Пеевски са добре, БСП и ДПС също са добре. Аз виждам такава зависимост, може и да не съм прав", заяви Кадиев.

"Тези двама човека в голяма степен управляват политиката в България", допълни той.

Борбата си с ръководството на партията бившият столичен общински съветник определи като "битка с вятърни мелници", от която той вече се отказва, тъй като признава, че е загубил много и напразно време в нея.

"Не мога да се бия пет години, пет години да ми ръкопляскат и никой да не излезе на терена. В БСП 100% от Националния съвет е "За" смяна на ръководството на БСП, но само тихомълком. Всичко е заради корпоративни зависимости", сподели Георги Кадиев. Според него причината за разлъката на партията с Георги Първанов, който сега е лидер на АБВ, е, че той по-рано от него е осъзнал, че води такава донкихотовска битка.

По думите му областните председатели на структурите на червената партия масово са в бордовете на различни дружества. "И после какво да очакваме – тези хора да гласуват срещу ръководството? Те мислят за следващите две седмици, два месеца дали ще си вземат заплатата", каза той.

"Вече не ме интересува какво ще става с ръководството на БСП. Искам десет души да станат и да кажат на това ръководство – тръгни си. Тогава ще повярвам, че нещо в БСП ще се промени", допълни Кадиев.

На следващите избори той откровено предрече победа за опозицията ГЕРБ.