Мъката за кабинета приключва във вторник!

Орешарски - готов да подаде оставка преди КСНС

В телефонни разговори премиерът Пламен Орешарски е заявил, че има готовност да подаде оставка във вторник - след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, на което трябва да бъдат насрочени предсрочните парламентарни избори. Това съобщи bTV, позовавайки се на свои източници.

Днес министър-председателят закъсня за разискванията около вота на недоверие за провал във финансовата политика и не говори пред журналистите. В същото време, той се срещна в кулоарите на парламента с няколко представители на ДПС.

Обсъждането на самия вот мина при скромен интерес, като гласуването му ще се състои в петък, 13 юни. Финансовият министър Петър Чобанов нарече мотивите за него "претоплен безсолен тюрлюгювеч".

Днес датата на предсрочните избори остана най-важният въпрос. „От мен не може да чуете предложения, които да влизат в противоречие с българската Конституция", заяви председателят на ДПС Лютви Местан. В същото време той допълни, че ако е възможен вотът през юли, не вижда проблем именно тогава да се избере 43-то НС.

Волен Сидеров се завърна в парламента и също обяви, че е „за" датата 20 юли.