Знаете ли как е изглеждал първият iPhone?

Историята на мегакомпанията Apple в още една книга за създателя й Стив Джобс

През 1982 г. за много хора е било невъзможно да си представят дори частица от днешния технологичен свят.

Създателят на Apple Стив Джобс не е бил сред тези хора. Нито технологичният дизайнер Хартмут Еслингер. Тяхната история започва в ранните 80 години на миналия век - както и историята на Mac, iPhone, iPad...

В началото на всичко креативността в сферата на технологиите е изглеждала по различен начин. Затова дизайнът на първите прототипи изглежда музеен. И все пак, не толкова далеч от днешния, тъй като в това отношение Apple са известни с придържането към класическите линии.

Книгата "Keep it Simple" описва в 380 снимки ранната колаборация между Джобс и Еслингер. Тя може да изглежда като поредната биография на популярния бизнесмен, но съдържа уникален фотоматериал.

От него можем да видим, че първите таблети на компанията не са били чак толкова различни от днешните - просто последните са малко по-лъскави.

За сметка на това информационната нужда на 80-те е породила създаването на протип на продукт, наречен Deskphone - старомодна настолна джаджа за свързване, която много прилича и на първия iPhone. И двете са тънки бели устройства, на които неминуемо стои още шарената ябълка на компанията.

И още нещо - всички продукти, проектирани тогава, имат... копчета!

Вижте как са изглеждали първите i-неща в нашата галерия.