Студенти от България на учебно бизнес пътуване в Сеул и Пекин

Животът

11-06-2014, 13:42

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Български студенти са на учебно бизнес пътуване в Корея и Китай. В продължение на 10 дни, 10 души ще се срещнат  с мениджъри опериращи в областта на високите технологии, финансите, човешките ресурси и търговията. Групата начело с преподавателя и зам. ректор на Висше училище Международен колеж - доц. д-р Веселин Благоев вече осъществи първата си среща с Проф. Парк, който е зам. директор на Института Самсунг Арт и Дизайн. Професорът преподава управление на иновациите на инженерите в института. Корейският гигант формира 27% от БВП на Корея. В програмата на студентите са заложени още бизнес срещи в Сеул, а след това в Пекин.

Групата студенти е част от британската магистърска програма МВА Университета Кардиф Метропилитан (Cardiff Metropolitan University), която се провежда във Варна и София съвместно с ВУМК. Учебното бизнес пътуване има за цел да запознае студентите с практиките на световния бизнес.

За четвърта поредна година се провежда подобно учебно пътуване, като до момента всяко едно е било в Азия, Сингапур, Малайзия, Тайланд, Виетнам и Китай.