Кадиев: Хората няма да ни простят, че подпирахме Станишев!

Следва една моментална метла за хиляди членове на БСП, предрече подалият оставка депутат

Последните действия на правителството ще доведат до "една моментална метла за хиляди членове на БСП" - това е тежката оценка на подалия оставка Георги Кадиев след вчерашния пародиен пленум на червената партия.

Вместо да "обезглави злото", като ликвидира Станишев от редиците си и се опита да започне "на чисто" пред избирателите си, БСП даде мандат на председателя си да "оправи нещата".

Всичко това ядоса и разочарова Кадиев, който отдавна се слави като най-големия съдник на партията сред свои. "Кое налагаше на БСП за три дни да сдаде всичко; да обяви, че правителството не става за нищо и да отиде на избори? Това означава една моментална метла за хиляди членове на БСП, защото следващите няма да ни простят... И всичко това, за да спасим четири-пет човека от ръководството, които са решили, че всичко се върти около тях", заяви горчиво бившият общински съветник в парламентарните кулоари днес.

"Снощи Националният съвет проигра шанс да покаже характер и сме си виновни всички ние, защото ние трябваше да покажем характер в тази ситуация", добави още Георги Кадиев.