Разбиха нарколаборатория в Сливен

В жилището е намерено всичко небоходимо за приготвянето на метамфетамини

Криминалисти разкриха лаборатория за производство на метамфетамин и канабис в Сливен, съобщиха от ОД МВР – Сливен.

Това е седмата поред разбита лаборатория за производство на наркотични вещества от сливенските криминалисти за една година. Спецакцията е осъществена вчера в централната част на град Сливен. При проверка на адрес полицейските служители задържат в момент на производство и продажба на наркотици собственика на апартамента, Д.Д.(38г.), и неговия наемател К.Ч.(29г.). Двамата нямат криминални регистрации.

При последвалите процесуално-следствени действия в задържаните са намерени и иззети 60гр. бледожълто вещество, което на теста е реагирало на метамфетамин. В жилището е намерена обособена подвижна лаборатория за производство на синтетични наркотици, съдържаща колби, термометри, тави за изпаряване, фунии и други уреди, необходими за производството. Иззети са още прекурсори, химически вещества и отпадъчен продукт от химическия процес. Иззети са 10гр. канабис, електронна везна и шест саксии със засети растения канабис.


При проведените допълнителни оперативно-издирвателни действия е установено, че жилището се е използвало главно за производство и продажба на метамфетамин /пико/ и канабис.
По случая е образувано е досъдебно производство. Двамата са задържани за 24 часа. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.