Катастрофиралият, който почина в ареста в Созопол, умрял в килията заради тънък череп

Според медиците шофьорът щял да почине и без да е задържан

Пияният арестант Драгомир Николов, който почина, след като изкара близо 24 часа в следствен арест, е имал много тънък череп. Тази особеност е довела до скрита фрактура, която трите лекарски екипа, прегледали задържания, не са успели да открият.

Заключението на съдебния лекар е, че шофьорът е щял да почине и без да е задържан, защото имал много фина костна система – дебелината на черепа му била само 1,5 мм, докато нормалната дебелина при човек е тя да бъде 3 мм.
Николов издъхна на път за болницата, след като 24 часа по-рано предизвика лека катастрофа край Созопол. След сблъска мъжът е тестван с дрегер, който показал, че е шофирал с 2,3 промила, написа faragensy. Николов е прегледан от медик, който подписал документ, удостоверяващ, че шофьорът е здрав и може да бъде отведен за 24 часа в килията. Още два медицински екипа потвърждават в следващите часове, че мъжът е здрав. По-късно става ясно, че арестантът е счупил черепа си при катастрофата, което е причинило и масиран кръвоизлив в мозъка.

Според патоанатомите Николов е починал заради малшанс. Служебната проверка, извършена от МВР, пък е приключила със заключение, че няма никакви пропуски.

От полицията твърдят, че Николов е имал и 3 присъди за шофиране в пияно състояние в Бургас, Приморско и Созополи затова е взето решение да бъде задържан. Освен това мъжът е откаран в ареста след преглед в болницата и заключение на лекар, че е в добро здраве, а и условията в ареста покривали всички европейски изисквания.

Лекарите пък твърдят, че са били подведени, тъй като никой от полицията не им казал, че пациентът е претърпял катастрофа.