Хванаха шофьора, прегазил цветята, поставени в памет на Паоло

Предстои нарушителят да бъде изслушан, след което да му бъде повдигнато обвинение

Самоличността на шофьора, прегазил цветята на лобното място на Паоло, вече е ясна. Началникът на областната дирекция на МВР в града Иван Чолаков обясни пред bTV, че „човекът е установен, днес е призован, за да му се състави акт за административно нарушение".

Възмутен гражданин бе заснел грозната постъпка. Снимките взривиха Фейсбук, като тръгнаха от групата „Моята Стара Загора”. На фотосите ясно се вижда как автомобил „Ауди” минава през пътеката от цветя в памет на малкия Паоло.

Още не е ясно каква глоба ще отнесе нарушителят, тъй като е необходимо да бъде изслушан и да му бъде предоставена възможността да даде и неговата гледна точка.

„И преди инцидента имаше автопатрули в пешеходната зона. От началото на 2014 г. до 30 май броят на нарушенията в тази зона е 66. Като част от сегашните мерки е било изпратено писмо до общината за прекратено влизане на коли в пешеходната зона. Очаква се такова развитие в най-скоро време", каза още Чолаков.

Красимира Иванова, майка на убитото дете, коментира от своя страна пред bTV, че все още става свидетел на безразсъдно шофиране в рамките на града. Тя призова всички зад волана да не предприемат действия, с които да застрашават човешки живот.

„Не искам, нямам сили на този етап да се срещна с шофьора (убил Паоло - бел.ред.). Справедливостта е той да получи максимално наказание. Това, че е под домашен арест, носи обществен смисъл, носи усещането за безнаказаност сред хората", допълни почернената майка.

44-годишният бизнесмен Георги Сапунджиев прегази 4-годишния Паоло на 2 юни около 19.00 часа по време на маневра в пешеходна зона в Стара Загора пред очите на родителите му. Детето карало колело със сестричката си близначка край Четвърто основно училище "Васил Левски", когато Сапунджиев го удря с джипа си "Ланд Роувър".

Момченцето умира на място.

Родителите на Паоло не са имали деца няколко години. С помощта на ин витро процедура им се раждат близнаци - момче и момиче.

Още по темата четете в starazagora.utre.bg.