ЦСКА се разплати с футболист №1 на България

Клубът преведе последните 80 хиляди лева на Иван Иванов

Финансовите взаимоотношения между ЦСКА и футболист №1 на България Иван Иванов вече са уредени, пише вестник "Труд". Клубът преведе последните 80 хиляди лева по сметката на защитника на Базел според уговорката. Иванов се бе договорил, че и при един ден закъснение ЦСКА ще му дължи 360 хил. лв. А в преговорите двете страни се разбраха за 2 транша по 80 000 лв. Дългът към Иванов е поредният наследен от бившето ръководство. Играчът направи компромис, но си остави вратичка при забавяне да е безкомпромисен към ЦСКА.

В същото време сегашните футболисти направиха още един компромис и ще изчакат да получат премиите си до първия официален мач. ЦСКА дължи осем бонуса, между които са всички победи над Левски от миналия сезон. Ръководството също има "премия" - няма да плаща на доста от напусналите отбора, които участваха при четирите победи във вечното дерби. Но тези, които останаха, имат да получават по 14 000 лева само за тези двубои.

Шефовете на ЦСКА досега правят чудеса и не допускат драстично забавяне на заплатите и бонуси, които бяха тема табу при предишните собственици. Това кара и българските асове в отбора да укротяват недоволството у чужденците с гаранцията: "Трудно е, но парите ще се вземат." Все по-често в управлението на ЦСКА участва и семейство Манджукови, които допълнително гарантира стабилността.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ СПОРТНИ НОВИНИ В SPORTONLINE.BG