Стара Загора утре: 11 юни

Времето: До обяд над повечето райони ще е предимно слънчево. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици, на повече места в източната половина от страната и планините. Възможни са и градушки. В Източна България ще се усили вятърът от север. Ще бъде топло, след обяд в равнините – горещо, с максимални температури между 29° и 34°.

Стара Загора:
За времето от 10.06.2014г. до 28.06.2014г. ще бъде спряно движението на личен, обществен, договориран транспорт и на моторни превозни средства, извършващи транспорт за собствена сметка по ул. „Св. Княз Борис”, в участъка от  бул. „Митрополит Методий Кусев” до ул. „Захарий Княжески” в гр. Стара Загора.


Предстоящи прояви:

-от 11.00 ч. в парк „ Пети октомври” ще се проведе пресконференция на организаторите на третото издание на „Джаз форум Стара Загора” 2014. Творческият директор на форума, тромпетистът Венци Благоев кани журналистите да посвирят и пеят заедно с музикантите и да се забавляват, импровизирайки върху популярни джазови теми, заедно с децата на Стара Загора.

-от 17: 00 часа ще бъде открита фотоизложбата „С ускорен ритъм”, която е експонирана във фоайето на Регионална библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора. Изложбата е включена в съпътстващата програма на третото издание на „Джаз форум Стара Загора” 2014, който се открива на 12 юни.
-  от 18.00 ч., зала първи етаж на РБ "Захарий Княжески'
Представяне на книгата „Окото на Бога” от Керка Хубенова. С участието на Румен Леонидов

-от 19 ч. Софийска опера и балет гостува в Държавна опера - Стара Загора с Шехеразада /Балет от Николай-Римски Корсаков, Хореография Катрин Поузин, Диригент Борис Спасов/ и „Рапсодия в синьо" - Балет от Джордж Гершуин, Хореография и режисура Риолина Топалова

Павел баня:
Проявите започват на 11.06.,когато за пореден път павелбанци ще изберат своята Царица роза на грандиозен спектакъл с водещ Драгомир Драганов.