Поздравявам Станишев за смелата позиция! Готови сме за избори (обновен)

Борисов: Нито злорадствам, нито се радвам! Финансово-икономическото състояние на страната е катастрофа

Поздравявам Станишев за смелата позиция и затова, че призна загубите от изборите и като един истински демократ счете, че народният вот е най-важен и трябва да се проведат предсрочни избори. Това каза от Вашингтон за Агенция „Фокус” Бойко Борисов – лидер на ПП ГЕРБ. „Кой да е председател на БСП не решаваме ние, това си е работа на БСП и както винаги съм заявявал аз не се меся в работата на другите партии. Оттук нататък следват чисто прагматични неща, технологични срокове, консултации при президента и както виждате нито злорадствам, нито се радвам, защото финансовото-икономическо състояние на страната е катастрофа”, допълни още Борисов.

Не само резултатите от изборите са такива, а пък подкрепа на моите думи дойде и връщането от Европейската комисия (ЕК), пореден шамар за това управление, съответно договор за следващия програмен период, нещо изключително важно. „Като прибавим и провала по „Южен поток”, като прибавим, и всички останали неща, трябва много внимателно отговорните партии да проведем дебат по датата на изборите, разбира се, това ще го реши президентът, не ние. След това трябва да се помисли как бихме могли през тези един - два месеца работа на служебното правителство, то да бъде подкрепяно, за да започне незабавните реформи, които за втори път в една седмица ЕК казва, че трябва да бъдат направени. Аз винаги съм казвал, че в ЕК тези писма, тези доклади ги пишат експерти, не ги пишат политически лица. Те ни дават насоките и програмата какво трябва да се направи през този период”, заяви още лидерът на ПП ГЕРБ.

Трябва да се съобразим с това, че е летен период и има отпуски, но ГЕРБ е готова за избори, така че когато президентът ги назначи - тогава, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Искам да поздравя всички протестиращи, които една година стояха по площадите, за да държат будни политиците и да настояват всеки ден за оставка на това правителство. Жал ми е за Орешарски, защото той влезе в чужди дрехи, загърби своята експертност и не случайно сега цялата вина е прехвърлена на него и на министрите”, каза още Бойко Борисов.

Тук е мястото да кажа, че с цялото си нахалство управляващите са вкарали за утре като първа точка в дневния ред да си изберат за седем години мандат ръководството на Сметната палата, което е недопустимо и аз настоявам, и от ГЕРБ настояваме този парламент повече да не взима никакви решения, които касаят бъдещето. Нека да оставят на следващото мнозинство, каквото и да е то, да взима решения”, заяви още той.

„Вотът на недоверие на практика става безсмислен, но все пак ще се съобразя с Цецка Цачева какво ще ни предложи, тъй като няма смисъл да се продължава агонията на това правителство. Аз се съобразявам със законовите възможности”, допълни още Бойко Борисов.