След циничната псевдореформа в МВР Йовчев да си ходи!

Корпоративните интереси, задкулисието, са в състояние днес да си купят изборите и да си купят едно управление

Призоваваме ръководството на МВР да подаде оставка колкото може по-скоро, за да спре тази реформа, която не се желае от служителите на МВР. Това каза на пресконференция депутатът от ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов. „Повече от няколко месеца законопроектът за МВР стоя на трупчета. На пух и прах беше разбита тезата, че това е най-социалният закон. Пенсионирани бяха десетки, а може би и стотици служители, дори ненавършили 50 години”, възмутен е Ципов.

„Бе променена структурата на закона, за да бъдат осъществени неща, които предупреждавахме, че не трябва да се случват по никакъв начин. В закона няма структурни звена. Какво ще се случи с дирекция „Български документи за самоличност”, с дирекцията „112”? Не получихме отговор. Бе унищожено конкурсното начало”, посочи още той.

От ГЕРБ призовават управляващото мнозинство да приеме наложеното вето от президента, за да не се стига до влизането в сила на този закон.

В никакъв случай няма да позволим и ще направим всички възможни разговори, които ще бъдат водени, това правителство в този си формат, този парламент да нямат никакво отношение към избирането и изпращането на еврокомисар.

„За първи път можем да кажем, че имаме отново заплаха за националната сигурност, защото корпоративните интереси, задкулисието, са в състояние днес да си купят изборите и да си купят едно управление. Затова настояваме за провеждане на референдум, за да може след парламентарните предсрочни избори и разглеждане резултата на референдума да започне промяна на Конституцията, промяна на законодателството и въвеждането на електронно гласуване и задължително гласуване”, заключи Цветан Цветанов.