В САЩ оприличиха Борисов на Томас Джеферсън

"Когато един човек е въоръжен с истината той представлява мнозинство и винаги получава подкрепата на народа си", каза Марк Грийн на Борисов

Председателят на Международния републикански институт Марк Грийн се обърна към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с думите на Томас Джеферсън, че когато един човек е въоръжен с истината той представлява мнозинство и винаги получава подкрепата на народа си - това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ, докато Борисов е във Вашингтон на едноседмично посещение.
В България ГЕРБ разгроми комунистите с 12% разлика на европейските избори и същевременно победихме президента на ПЕС Сергей Станишев. Благодарение на нашата работа единствено от България националистическите партии не изпратиха свои депутати в новия Европейски парламент.
Това каза пък Борисов. Той подчерта, че въпреки тези изборни резултати комунистите и националистите все още могат да влияят негативно на развитието на страната ни.
"Примерите в тази посока са доста, но с тройния енергиен шлем, който планираха комунистите, България може наистина да се окаже един ден отново извън обединена Европа. Ето защо с идването си на власт ние спряхме петролопровода „Бургас – Александруполис” и АЕЦ „Белене” и казахме, че „Южен поток” може да се строи само при спазване на европейското законодателство. Но комунистите в България подписаха договора без европейска санкция и избраха за изпълнител без прозрачен конкурс фирма, която е в забранителния списък на САЩ. На този фон САЩ могат да избират с кого да работят в България – с комунистите или с ГЕРБ”, коментира още Бойко Борисов.
Той подчерта, че правителството на ГЕРБ вече се е доказало като надежден и предвидим партньор на САЩ и Европа.
"Следим внимателно ситуацията в България и региона. Когато управлявахте, Вие и ГЕРБ бяхте радетели на принципите на пазарната икономика, по които сега забелязваме отстъпление. Още от създаването на ГЕРБ ние ви смятаме за приятели и надеждни партньори и ще продължим да ви подкрепяме. Убедени сме, че България има нужда дясноцентристка партия като ГЕРБ да управлява страната и да утвърждава демократичните принципи", каза посланик Грийн.