Бръчките по лицето разкриват здравословните ни проблеми

Бръчките зависят не само от възрастта на хората, но и от типа на тяхната кожа

При хората с по-дебела и мазна кожа те се появяват по-късно, защото този тип кожа запазва еластичността си за по-дълго време.

Местоположението и дълбочината на бръчките е показател и за някои заболявания. Бръчките между веждите са знак за проблеми със стомаха. Вертикалните гънки в дясната страна на лицето сигнализират за нарушена функция на черния дроб, а тези в лявата страна- за проблеми с далака.

Напречните бръчки са знак за загуба на еластичността и подвижността на дисковете между прешлените и връзките между тях. Дълбоките симетрични гънки пък са показател за нарушения в коремната област.

Вертикалните тънки бръчки над горната устна, които обикновено се появяват при жените, сигнализират за гинекологични проблеми. Бръчките, които се спускат от ъгълчетата на устните надолу, са знак за гастрит и проблеми с панкреаса. Гънките по бузите и брадичката са знак за проблеми в черния дроб и малкия таз.

Бръчките са само потенциални сигнали за определени заболявания. Те не са причина за паника, че човек страда от дадено заболяване. Никога не е излишна консултация с лекар.