ПловдивУтре: 10 юни

Мисия Пловдив

09-06-2014, 18:42

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога в Пловдив утре

В 10.00 часа  кметът на Пловдив Иван Тотев ще даде старт на проекта за обновяване на стълбите на "Каменица".

В 11.00 часа  кметът на район "Централен" Райна Петрова ще обяви началото на изграждането на нова спортна площадка на улица "Петко Д. Петков".

По същото време Александър Секулов ще съобщи за предстоящата програма на Летни сцени Конюшните на царя, която ще се открие с концерт на Деница Серафим и театралния композитор Калин Николов в сряда от 21.00 часа.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА - Пловдив ще се състои пресконференция за резултатите по проект  "Работодатели, ученици и учители заедно в "Иновативен образователен парк – ПГЕЕ – Пловдив" по ОП "Развитие на човешките ресурси". Ще бъдат представени реализираните до момента проектни дейности.

В 12.30 часа в  заседателната зала на община Пловдив ще се състои пресконференция за концерта на Буена Виста Соушъл Клъб, който ще се проведе на 01 юли 2014 г. на Античния театър в подкрепа на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г. След 16 вълнуващи години и стотици разпродадени концерти в цял свят посланиците на кубинската музика ще кажат „Адиос“ на своята любима публика.

11-а Международна конференция по физика на храните организира Физическият факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" от 10 до 12 юни. Форумът ще се проведе в сградата на Ректората на висшето училище. Официалното откриване е утре от 13:00 ч. в зала „КОМПАС“.

От 18.00 ч. в галерия Възраждане ще се отрие изложба комикси "Вести от бивша Гърция" и "Записки от харема"  на проф. Анри Кулев . Изложбата е по повод 65 та годишнина на автора и ще продължи до 23.06.2014 г.

Утре е първият от 12-те юбилейни дни под знака на 50-ия Международен фестивал на камерната музика в Пловдив. Първият акорд ще прозвучи в 19.00 часа в зала "Съединение" в изпълнение на Първия ансамбъл, изнесъл Първия концерт на Първия фестивал преди 50 години под тепетата.

Вижте кои улици ще мият утре в Пловдив ТУК!