Крадец на сладолед уринира пред патрулка

Крими

09-06-2014, 16:43

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Заедно с малко циганче отмъкнал два кашона

35-годишен хулиган рецидивист ще лежи 10 месеца в затвора. Поредното му престъпление е кражбата на два кашона със сладолед, обиди и ругатни към полицаи и опит да уринира пред патрулката.

Историята на Т.Маринов започва на сутринта на 31 май миналата година в близост до ДКЦ-1 в централната градска част на Варна. Гражданин забелязал от балкона си, че подсъдимият и 5-6 годишно дете от ромски произход взели 2 кашона със сладолед от разположена на открито пред магазин за хранителни стоки витрина и ги отнесли към къща в съседство. Мъжът подал сигнал за случващото се на телефон 112. Минути след това операцията се повторила и Маринов отмъкнал още 2 кашона със сладолед от витрината. Пристигналите на място полицаи казали да върне обратно кашоните с чуждата стока. Виждайки кой е извикал полицията, Маринов започнал да буйства, псува и заплашва гражданина. За съдействие на мястото на инцидента пристигнал и друг патрулен екип, който също бил подложен на словесна агресия, неприлични изрази и обиди. Подсъдимият направил опит да уринира върху полицейския автомобил, оказвал съпротива на органите на реда, поради което бил отведен с белезници до полицейското управление.

Деянието се отличава с изключителна дързост и цинизъм. 35-годишният мъж е осъждан многократно за посегателства срещу собствеността, включително и за други случаи на хулиганство. Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага, информираха от Районен съд.