Йорданка Фандъкова няма да става служебен премиер

Имам достатъчно работа и като кмет на София, заяви градоначалникът с най-висок рейтинг у нас

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова отхвърли слуховете, че ще бъде служебен премиер в кабинета, който ще поеме страната до провеждането на очакваните предсрочни парламентарни избори.

Тя заяви днес, че не възнамерява да ръководи служебното правителство, тъй като като кмет има достатъчно много задължения. "Дежурно, каквото и да се коментира, някой се сеща за мен. Благодаря много, имам толкова много работа като кмет, че дори нямам време да следя коментарите", посочи столичният градоначалник.

Йорданка Фандъкова е кметът у нас с най-висок рейтинг сред гражданите. Тя е сред най-популярните и харесвани политически лица и на национално ниво, сочат рейтинговите класации на социологическите агенции.

След като сподели, че няма да става служебен министър-председател, тя припомни пред журналистите част от задълженията, които в момента изпълнява като градоначалник. Основна част от тях са свързани с продължаващите ремонти на основните пътни възли и артерии в столицата, като приключването по дейностите на естакадата на Лъвов мост и ремонта на Цариградско шосе са приоритет. Очаква се през следващия месец по новите релси да тръгнати и трамваите, движещи се по бул. "България".