4 жалби срещу Транспортния проект

Мисия Пловдив

09-06-2014, 11:57

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

48 кръстовища в Пловдив ще бъдат оборудвани с трафик детектори

4 фирми, участвали в конкурса, са обжалвали избора на изпълнител на Транспортния проект на Пловдив. Всички 4 жалби обаче са отхвърлени от Комисията за защита на конкуренцията, тя ги счете за несъстоятелни и се произнесе изцяло в полза на общината. Това каза зам.-кметът по "Обществен ред и транспорт" на града Александър Държиков.

Припомняме, че фирмата, която ще се заеме с изграждането на центъра за управление на трафика, е Консорциум Пловдив - интелигентни транспортни системи.

Транспортният проект трябва да бъде изпълнен до края на тази година. Той ще бъде реализиран с третата обществена поръчка по комплексния транспортен проект на община Пловдив. Стойността му е близо 6,5 милиона лева, парите са основно от Европейския съюз.

48 кръстовища в Пловдив ще бъдат оборудвани с трафик детектори, които ще дават приоритет на колите на обществения транспорт. Модерните устройства ще бъдат включени към специален център за управление на трафика, който ще бъде разположен в конфискувания хотел на Ванко 1.

На 19 юни изтича срокът, в който може да се обжалва проекта.