Най-лошите майки на света

Тези 5 животни се отличават с безсърдечност,а понякога и честокост към своите малки, колкото и сладки да ви изглеждат - това е само заблуда за лошата им природа

Понякога пандите имат по две малки. Но твърде рядко са в състояние да отгледат и двете. Най-много – едното. Второто детенце на пандата е много по-малко от първото и по-безпомощно. Почти винаги бива оставено от майка си на произвола на съдбата. В повечето случаи става жертва на дивата природа. Но пък към първото си дете пандата остава привързана дори когато порасне, пише Spisanie8.

Хамстерката е хладнокръвен убиец, тъй като много често изяжда потомството си. Според учените това се случва, защото винаги се раждат повече хамстерчета, отколкото майката е в състояние да изхрани. 

Майката черен орел никога не разтървава малките си, когато се бият. А тези схватки често завършват със смъртта на някой от участниците. В гнездата на черните орли редовно възникват батални сцени, в които децата се избиват помежду си, а родителите спокойно наблюдават как по-големите унищожават по-малките. Естествен подбор или практични родители... Смъртоносните разправии между пиленцата осигуряват допълнителна храна на по-силните и издръжливи екземпляри.

Майка зайка е лош родител, защото си тръгва от новородените твърде бързо. Зайката е с малките само около 25 дни след раждането, като посещението й при тях трае не повече от 2 минути на ден – колкото да ги нахрани. После ги оставя сами със себе си. Според учените има доста интересно обяснение на този факт. Тъй като хищниците обичат да похапват малки зайчета, родителите нарочно не седят с тях, за да бъдат открити по-трудно, един вид - тяхното местоположение да бъде засекретено.  

Земния бръмбар е лоша майка, защото изяжда своите личинки по време на смъртоносна игра. Обикновено малките на това насекомо са в специално убежище, построено от техните родители. Земните бръмбарчета се предвижват в убежището си, „молейки" майката за храна. Когато тя идва при тях, първите получават храна. Но провизиите никога не стигат за всички и последният в редичката освен че остава гладен, бива... изяден от майка си.