Лиляна Павлова: Готвим се за самостоятелно управление

Орешарски пак се прави на „не чул, не видял, не разбрал” за „Южен поток”

Пламен Орешарски пак се прави на „не чул, не видял, не разбрал” за „Южен поток”. Това каза народният представител от ГЕРБ Лиляна Павлова в предаването „Здравей България” на Нова телевизия.

Павлова обясни, че не е възможно зад гърба на премиера Пламен Орешарски да се подпише договор за „Южен поток”. „Всички са наясно, какво правят по темата за „Южен поток”. Никой не може да ме убеди, че Орешарски не е знаел, че някой е подписал „Южен поток”. Това е несериозно и мисля, че е грозно. Излъгаха Европа, излъгаха и руснаците. Как изведнъж реши да спре след среща с американски сенатори – за мен това не е нормална реакция. Той трябваше да го спре това, когато европейските ни партньори дадоха много ясна индикация, че България ще получи наказателна процедура и санкции”, каза тя. По думите й, докато Русия и САЩ се бият, България бива смазана. „Мисля, че сме в ситуацията на това, да бъдем смачкани. Преди всичко трябва да си отстоим националния интерес, а не да се опитваме да лавираме по един изключително не коректен начин между партньорите, които са ни важни”, заяви Лиляна Павлова.

Тя допълни, че ГЕРБ се готвят за самостоятелно управление. „Това, което можем да кажем на избирателите е, че ние се готвим за самостоятелно управление, пишем управленска програма и имаме волята, възможността и отговорността да предложим такава управленска програма, която да върви държавата напред. Въобще за коалиции не става въпрос. Нека българските граждани дадат своя глас и да кажат, кой да влезе в парламента и тогава ще се обсъжда”, каза още Лиляна Павлова.