Един слугинаж, който ще ни зароби икономически

Решението за спирането на „Южен поток” е унизително за цяла България

С трима американски сенатори са се срещнали представители на „Позитано"20 - двама министри и двама депутати, твърди Румен Петков. Разговорите между тях той свързва със спирането на „Южен поток" и с удължаването на живота на правителството, макар и с месец-два. Един от депутатите от БСП, стана ясно, е бил Янаки Стоилов.

В студиото на Нова Петков попита дали по-късно премиерът Пламен Орешарски не се е явил като говорител на "Позитано" и обявил пред сенаторите, че спира проекта "Южен поток".

Румен Петков попита и далина този таен обяд не са договорени три неща: правителството на Орешарски да остане да остане на власт, докато срине "Южен поток", довършване на сделката за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" с американската компания "Уестингхаус" и купуване на американска ескадрила.
За тайната среща Петков обобщи: „Един слугинаж, който ще ни зароби икономически".

Бившият социалист, сега част от АБВ, настоя БСП да кажат истината за тази среща, която той определя като задкулисна, без мандат.
Останал в студиото за разговора с бившия си съпартиец, депутатът от БСП Таско Ерменков заяви, че не е чувал за подобна среща.
"Не може да спреш "Южен поток" и да не изгониш министъра си", реагира Петков.

Бившият вътрешен министър в кабинета "Станишев" обвини управлението на БСП и ДПС, че вече нямало само обръчи от фирми, но и стягане на обръча. Разказа как дал на премиера снимки, на които се виждал директорът на "Напоителни системи" - Варна да краде тръби.
Румен Петков показа в студиото снимка, на която се вижда как багер копае около тръбите.
"Кражбата на тръби е емблемата на това правителство", заключи Петков.

Той попита още кой и защо ръкводи енергийната система. Даде примери с осъждания Георги Христозов, който е лишен от достъп до класифицирана информация, но е шеф и в БЕХ, и в АЕЦ "Козлодуй". Илко Желязков също бил в два борда - "за да сме абсолютно сигурни, че ще прокарва решенията".